Tento recept som objavila na facebooku vďaka jednej milej kočke, ktorá ho dala zdieľať. Keďže je veľmi jednoduchý a všetko potrebné som mala doma, rozhodla som sa ho hneď na druhý deň vyskúšať. Prvý krát som ich robila úplne bez múky, tak ako je v recepte. Hoci boli dobré, zdali sa mi až príliš krehké. Na druhý krát som teda predsa len pridala trochu špaldovej múky a tentokrát boli super. Z prvej dávky (vyšlo mi 6 lievancov) mi moji dvaja malí hladoši nič nenechali a pýtali si ešte 🙂 Takže som urobila aj druhú dávku. Je to naozaj výborné raňajkové jedlo a môžete si ho dopriať bez výčitiek.
Čo budeme potrebovať:
1 väčší banán, 2 vajcia, 1 PL špaldovej alebo ovsenej múky, trochu oleja na vymastenie panvice
Postup:
V miske si rozmixujeme 2/3 banánu spolu s vajíčkami a múkou. Panvicu potrieme olejom, rozohrejeme a malou naberačkou vlievame hmotu do tvaru lievancov. Keď už zvrchu nie sú riedke, otočíme na druhú stranu a dopečieme do zlatista.
Ozdobiť si ich môžete čímkoľvek, čo máte radi.
Ja som robila zopár s čokoládovou polevou a drobným ovocím a ostatné s jahodovou polevou:
Mrazené jahody som si mierne zohriala na sporáku tak, aby sa čiastočne rozmrazili (nie úplne) a potom som ich rozmixovala spolu so zvyškom banánu a 1 ČL Agave sirupu. Natrieme na lievance a podávame. Dobrú chuť 🙂
TIP: Ak máte doma formu v tvare srdiečka, potešte svojich najmilších napríklad na Valentína, ale aj vo všedný deň takýmito srdiečkovými lievancami. Naše deti z nich mali veľkú radosť.