Banánové lievance – recept

0
5 089
Ak máte aj počas chudnutia chuť na sladké raňajky, vyskúšajte tieto banánové lievance bez cukru a takmer bez múky (dajú sa urobiť aj úplne bez múky). Navyše chutia aj deťom, mám to odskúšané…

Tento recept som objavila na facebooku vďaka jednej milej kočke, ktorá ho dala zdieľať. Keďže je veľmi jednoduchý a všetko potrebné som mala doma, rozhodla som sa ho hneď na druhý deň vyskúšať. Prvý krát som ich robila úplne bez múky, tak ako je v recepte. Hoci boli dobré, zdali sa mi až príliš krehké. Na druhý krát som teda predsa len pridala trochu špaldovej múky a tentokrát boli super. Z prvej dávky (vyšlo mi 6 lievancov) mi moji dvaja malí hladoši nič nenechali a pýtali si ešte 🙂 Takže som urobila aj druhú dávku. Je to naozaj výborné raňajkové jedlo a môžete si ho dopriať bez výčitiek.

Čo budeme potrebovať:

1 väčší banán, 2 vajcia, 1 PL špaldovej alebo ovsenej múky, trochu oleja na vymastenie panvice

Postup:

V miske si rozmixujeme 2/3 banánu spolu s vajíčkami a múkou. Panvicu potrieme olejom, rozohrejeme a malou naberačkou vlievame hmotu do tvaru lievancov. Keď už zvrchu nie sú riedke, otočíme na druhú stranu a dopečieme do zlatista.

Ozdobiť si ich môžete čímkoľvek, čo máte radi.

Ja som robila zopár s čokoládovou polevou a drobným ovocím a ostatné s jahodovou polevou:

Mrazené jahody som si mierne zohriala na sporáku tak, aby sa čiastočne rozmrazili (nie úplne) a potom som ich rozmixovala spolu so zvyškom banánu a 1 ČL Agave sirupu. Natrieme na lievance a podávame. Dobrú chuť 🙂

TIP: Ak máte doma formu v tvare srdiečka, potešte svojich najmilších napríklad na Valentína, ale aj vo všedný deň takýmito srdiečkovými lievancami. Naše deti z nich mali veľkú radosť.

banánové lievancelievance srdiečka

Ak sa ti článok páči, napíš komentár alebo ho podpor zdielaním:

komentárov