Recept – Naše domáce narodeninové tortičky pre deti

3
11 751
torty
torty

Keď som bola malá, vždy som sa tešila na svoje narodeniny, prirodzene asi ako každé dieťa, najmä kvôli darčekom. S pribúdajúcim vekom však moje nadšenie z blížiacich sa narodenín opadlo a keď zasvietil v kalendári ten “magický” dátum, nebola to už taká radosť ako kedysi. Akurát som si uvedomila, že som zase o rok staršia.

Odkedy mám deti, tak sa na narodeniny opäť teším. Ale najkrajší darček dostávam nie na tie svoje, ale na tie ich. Nieje totiž nič krajšie, ako tie rozžiarené detské očičká ktoré sa tešia z vytúženého darčeka, z rozprávkovej torty na ktorej svieti ich meno a z toho, že je celá rodina pokope a oni sú stredobodom pozornosti.

A keďže som tvor tvorivý a teším sa z toho, keď niečo môžem vytvoriť vlastnými rukami, narodeninové tortičky rada robím sama. Teším sa na to, ako dva krát za rok zoberiem do rúk marcipán a vdýchnem mu podobu rozprávkovej postavičky. Nie som vyučená cukrárka a stále sa učím, takže nie sú dokonalé. Ale sú robené s láskou. A keď vidím ako sa deti z mojich výtvorov tešia, baví ma to o to viac ;) Pripájam fotky mojich doterajších výtvorov a tiež recepty, podľa ktorých som tortičky robila. Možno sa Vám zídu :) Dôkazom o tom, že takúto tortičku zvládnete aj vy a na prvý krát je aj autíčková tortička, ktorú robila moja sestra Ivika podľa mojich inštrukcií. Predtým nikdy poťahovanú tortu nerobila, takže sa toho naozaj netreba báť 😉

KORPUS:

Potrebujeme 4 ks vajec, 200 g kryštáľového cukru, 200 g polohrubej múky, 8 PL horúcej vody, 1/2 prášku do pečiva

Postup: 4 žĺtky + 200g kryš. cukru vyšľaháme do peny, pridáme 8 PL horúcej vody. Postupne pridáme zmiešanú suchú zmes surovín (200 g polohr.múky + 1/2 prášku do pečiva), striedavo so snehom zo 4 bielkov.
Na plechu pečieme pri 200°C , vo forme 45 min. začíname pri 180°C 15 min. a dopekáme pri 150°C

Po upečení je korpus nadýchaný a jemný. Po úplnom vychladnutí korpus prerežem niťou tak, aby mi vznikli dva približne rovnaké kusy, medzi ktoré potom natieram plnku.

PLNKA Á LA PRIBINÁČIK

Plnku, ktorá chutí ako pribináčik robím podľa tohto receptu: 2 šľahačky vyšľaháme do tuha, pridáme 2 lyžice práškového cukru (podľa chuti), vanilkový cukor, dve balenia nízkotučného tvarohu a dva pudingy za studena Creme Olé od Dr. Oetkera. Zvyknem pridať aj posekané jahody, v sezóne čerstvé, mimo sezóny mrazené.

Touto plnkou naplním tortu a nechám v chladničke stuhnúť do druhého dňa.

Na druhý deň si tortu potriem džemom (ale musí byť hladký bez kúskov ovocia), alebo môžete dať aj pudingovo-maslový krém v pomere 1:1, ako základ pod poťahovú hmotu, teda v mojom prípade marcipán. Marcipán kupujem pravý. Skúšala som robiť aj  MMF, ale tá chuť mi nevyhovovala a torta s Nemom je poťahovaná poťahovou hmotou K2, s ktorou sa síce lepšie pracovalo ako s marcipánom ale chuťovo je podľa mňa marcipán na prvom mieste.

torty inspiracia

Čo sa týka torty, skúšala som poťahovať už aj doma napečený cheesecake podľa tohto receptu http://varimeslaskou.blogspot.sk/2013/01/cheesecake.html

Torta bola tiež fantastická (bola to tá s motívom Doba ľadová).

Tak veľa zdaru pri domácom pečení, nech sa tortičky podaria 😉

Ak sa ti článok páči, napíš komentár alebo ho podpor zdielaním:

komentárov

SHARE
Previous articleAko vyrobiť vrtuľku (veterný mlyn)
Next articleKatka / Tvorivá dielňa – Bialica
Mirka
Volám sa Mirka, som mamina dvoch detičiek a som spoluzakladateľka familyzone.sk. Okrem písania článkov a príspevkov pre fanúšikov našich stránok, rada vyrábam rôzne handmade vecičky ako magnetky, hračky a počas týchto chladných večerov sa venujem najmä háčkovaniu. Tvorenie sa stalo súčasťou môjho života a som šťastná keď vidím, ako mi pod rukami rastie ďalší nový kúsok :)

3 COMMENTS

  1. Dakujem za super receptik, vsetkym torticka velmi chutila 🙂 akurat pracu s marcipanom som vobec nezvladla, kedze som ho drzala prvy krat v rukach, ale cokoladova poleva to zachranila. Takze do roka musim nastudovat ako na marcipan 😉 Vela skvelych napadov prajem …

  2. Dakujem za super receptik, vsetkym torticka velmi chutila 🙂 akurat pracu s marcipanom som vobec nezvladla, kedze som ho drzala prvy krat v rukach, ale cokoladova poleva to zachranila. Takze do roka musim nastudovat ako na marcipan 😉 Vela skvelych napadov prajem …

  3. Dakujem za super receptik, vsetkym torticka velmi chutila 🙂 akurat pracu s marcipanom som vobec nezvladla, kedze som ho drzala prvy krat v rukach, ale cokoladova poleva to zachranila. Takze do roka musim nastudovat ako na marcipan 😉 Vela skvelych napadov prajem …

Comments are closed.