Tuniaková nátierka s avokádom – recept

0
2 518

Zvykla som robievať tuniakovú nátierku, do ktorej som okrem iného dávala aj tavený syr na zjemnenie výraznej rybacej chuti, ktorá mi je ťažká na žalúdok a tiež kvôli jemnej konzistencii. Avšak v súčasnosti som potraviny ako tavený syr či maslo vylúčila zo svojho jedálnička. Hľadala som preto alternatívnu potravinu, vďaka ktorej získa nátierka jemnejšiu chuť a príjemnú konzistenciu. Napadlo mi použiť avokádo a bol to zásah do čierneho. Neutrálna chuť avokáda naozaj chuť nátierky zjemnila a rozmixovaním som dosiahla presne to, čo som hľadala. Do toho som nadrobno nakrájala menšiu cibuľku, osolila, okorenia, čím sa dotiahla chuť nátierky a toto všetko spolu na domácom špaldovom chlebíku bola symfónia pre moje chuťové poháriky 🙂 Vyskúšajte, či zachutí aj vám. Môžete ešte pridať kvapku citrónu….

Čo budeme potrebovať:

1 konzervu tuniaka vo vlastnej šťave, 1 avokádo, menšiu cibuľku, soľ, korenie, pár kvapiek citrónu

Postup:

Tuniaka si dáme do misky, pridáme avokádo, na jemno nakrájanú cibuľku a rozmixujeme tyčovým mixérom. Osolíme, okoreníme, kvapneme citrónovú šťavu podľa chuti a natierame na domáci chlebík podľa tohto receptu (múku používam 2 šálky špaldovej a 1 šálku ovsenej) http://www.familyzone.sk/2013/11/07/domaci-chlebik-peceny-v-klasickej-elektrickej-rure/ K tomu si nakrájame zeleninu a skvelé raňajky či desiata sú na svete. Dobrú chuť 🙂

Ak sa ti článok páči, napíš komentár alebo ho podpor zdielaním:

komentárov

SHARE
Previous article8 výhod vysoko intenzívneho intervalového tréningu HIIT (High-Intensity Interval Training)
Next articleMáša a medveď: Máša a kaša (diel 16)
Mirka

Volám sa Mirka, som mamina dvoch detičiek a som spoluzakladateľka familyzone.sk. Okrem písania článkov a príspevkov pre fanúšikov našich stránok, rada vyrábam rôzne handmade vecičky ako magnetky, hračky a počas týchto chladných večerov sa venujem najmä háčkovaniu. Tvorenie sa stalo súčasťou môjho života a som šťastná keď vidím, ako mi pod rukami rastie ďalší nový kúsok :)