İstanbul escort bayan sivas escort samsun escort bayan sakarya escort Muğla escort Mersin escort Escort malatya Escort konya Kocaeli Escort Kayseri Escort izmir escort bayan hatay bayan escort antep Escort bayan eskişehir escort bayan erzurum escort bayan elazığ escort diyarbakır escort escort bayan Çanakkale Bursa Escort bayan Balıkesir escort aydın Escort Antalya Escort ankara bayan escort Adana Escort bayan

štvrtok, 22 februára, 2024
ÚvodKategórieReceptyOvocná torta s krémom á la Pribináčik

Ovocná torta s krémom á la Pribináčik

Víkend je už za rohom a počas voľných dní si nejeden z nás rád dopraje po dobrom obede nejaký chutný dezert. Ak upečiete túto ovocnú tortu s piškótovým korpusom a krémom á la Pribináčik, určite ňou nikto nepohrdne. Je to recept na naozaj chutný, svieži a nie príliš sladký dezert. Jednoducho mňam 🙂 A príprava je nenáročná, takže ho zvládne aj menej skúsená gazdinka…

Čo budeme potrebovať na ovocnú tortu s krémom á la Pribináčik

 Na korpus:

Na krém:

  • 2 smotany na šľahanie
  • 2 balenia jemného tvarohu
  • 2 PL práškového cukru
  • Vanilkový cukor
  • 2 pudingy za studena Creme Olé
  • Banány, kiwi

Recept na ovocnú tortu s krémom á la Pribináčik

Najskôr si pripravíme korpus. Žĺtky vymiešame s kryštálovým a vanilkovým cukrom do penista. Pridáme vodu a olej a dobre premiešame. Prisypeme preosiatu múku, do ktorej sme pridali prášok do pečiva. Nakoniec zľahka vmiešame sneh zo štyroch bielkov. Cesto vlejeme do tortovej formy, ktorú sme predtým vymastili a vysypali múkou. Pečieme na 180o C (v elektrickej rúre) cca pol hodinu, ale priebežne to treba sledovať a keď je korpus zvrchu už pekne zlatistý, pichneme doňho špajdľou. Ak sa cesto už neprilepí, vypíname, ak áno, necháme ešte chvíľu piecť. Potom korpus vyberieme a ešte teplý ho preklopíme na tanier “hore nohami“, takže spodok bude navrchu. Je to preto, lebo korpus sa počas pečenia zvykne vyduť a keď chceme mať povrch torty krásne rovný, docielime to takto 🙂 Po vychladnutí si korpus prerežeme niťou na dve polovice.

na-web

Medzitým ako sa piekol korpus si pripravíme krém. Je to veľmi jednoduché. Smotany na šľahanie treba vymiešať do tuha, pridáme ostatné prísady a dobre premiešame.

Následne natrieme plnku na jednu po

lovicu korpusu, navrstvíme nakrájané banány a priklopíme druhou polovicou korpusu. Celú tortu natrieme zvyšným krémom a navrch naukladáme nakrájané kiwi. Necháme aspoň 1-2 hodiny v chlade a môžeme podávať. Dobrú chuť!

Mirka
Mirka
Volám sa Mirka, som mamina dvoch detičiek a som spoluzakladateľka familyzone.sk. Okrem písania článkov a príspevkov pre fanúšikov našich stránok, rada vyrábam rôzne handmade vecičky ako magnetky, hračky a počas týchto chladných večerov sa venujem najmä háčkovaniu. Tvorenie sa stalo súčasťou môjho života a som šťastná keď vidím, ako mi pod rukami rastie ďalší nový kúsok :)
RELATED ARTICLES

1 komentár

Komentáre sú uzavreté.

Most Popular

Recent Comments