İstanbul escort bayan sivas escort samsun escort bayan sakarya escort Muğla escort Mersin escort Escort malatya Escort konya Kocaeli Escort Kayseri Escort izmir escort bayan hatay bayan escort antep Escort bayan eskişehir escort bayan erzurum escort bayan elazığ escort diyarbakır escort escort bayan Çanakkale Bursa Escort bayan Balıkesir escort aydın Escort Antalya Escort ankara bayan escort Adana Escort bayan

streda, 21 februára, 2024
ÚvodKategórieReceptyRecept na domáce špaldovo - celozrnné rožky

Recept na domáce špaldovo – celozrnné rožky

V obchodných reťazcoch len sotva nájdete skutočné celozrnné pečivo. Tvária sa, že ho majú, ale pod názvami ako viaczrnné, fit a pod. sa obyčajne skrýva obyčajné biele pečivo, prifarbené karamelom a “posmradené” nejakými zrnami. Po domácom chlebíku som sa teda rozhodla napiecť nejaké skutočné celozrnné pečivo. Tento recept sa mi celkom pozdával a tak som ho vyskúšala. Musím povedať, že recept je celkom nenáročný, s cestom sa dobre pracuje a výsledkom sú krásne a chutné rohlíčky. Ak by ste si chceli také napiecť doma aj vy, pridávam recept.

Budeme potrebovať: 400 g múky špaldovej celozrnnej hladkej (kúpila som v DM drogérii), 200 g múky celozrnnej, 300 ml vlažnej vody, 1/2 kelímku kyslej smotany, 1 ČL soli (ja som dala dve), 2 ČL rasce, 2 ČL sezamových semienok (ja som dala ľanové a dala som ich viac), 2 ČL slnnečnicových semienok (tiež som dala viac), 1/2 kocky droždia

Postup: Spolu vymiešame vodu, smotanu, obe múky, pridáme pomrvené kvasnice, semienka a vymiešame do kompaktného cesta (ja som použila ručný mixér s násadkou na cesto a potom domiesila ručne). Necháme vykysnúť. Potom dáme cesto na vál, rozvaľkáme a pohárom vykrajujeme malé bochníčky. Tie potom vyvaľkáme a stáčame do rožkov tak, že jednou rukou stáčame a druhou rukou si naťahujeme druhý koniec cesta. Nakoniec rožky na plechu potrieme vajíčkom, môžeme ešte posypať semiačkami a dáme piecť do vyhriatej rúry na 170 stupňov C. Pečieme asi pol hodinu, po upečení jemne postriekame (alebo pofŕkame) vodou a prikryjeme utierkou. Rožky sa tak sparia a ostanú mäkké a vláčne.

Pri príprave týchto rožkov som postupovala podľa tohto receptu, kde nájdete aj fotopostup: http://varecha.pravda.sk/recepty/spaldovo-celozrnne-rozky/29261-recept.html

Mirka
Mirka
Volám sa Mirka, som mamina dvoch detičiek a som spoluzakladateľka familyzone.sk. Okrem písania článkov a príspevkov pre fanúšikov našich stránok, rada vyrábam rôzne handmade vecičky ako magnetky, hračky a počas týchto chladných večerov sa venujem najmä háčkovaniu. Tvorenie sa stalo súčasťou môjho života a som šťastná keď vidím, ako mi pod rukami rastie ďalší nový kúsok :)
RELATED ARTICLES

2 KOMENTÁRE

Komentáre sú uzavreté.

Most Popular

Recent Comments