Výborná domáca pizza zo špaldovej múky – recept

3
19 459

Dnes mám pre vás ďalší recept na pizzu. Tento krát o niečo tradičnejší, avšak rozhodne zdravší a naozaj veľmi chutný. Ak patríte medzi milovníkov pizze, ale tá z karfiolového cesta vám príliš nezachutila, myslím, že táto vám chutiť bude. Robievam ju už niekoľko rokov a doteraz chutila každému, kto ju u nás ochutnal. Štandardne som ju pripravovala z bielej hladkej múky, ale nedávno som skúsila verziu so špaldovou múkou a je rovnako dobrá. Cesto sa dá pripraviť naozaj tenké, takže nemáte pocit že jete pizzový koláč a keď ju budete piecť tak sa z tej vône budú slinky zbiehať nielen vám, ale aj vašim susedom 😉

Čo budeme potrebovať

180 g špaldovej múky (môže byť aj biela hladká), 1 balíček sušeného droždia, 1 PL olivového oleja, štipka soli, 150 ml teplej vody

1 rajčinový pretlak, 1-2 strúčiky cesnaku, soľ, mleté čierne korenie, bazalka, šunka, cuketa, čerstvé šampiňóny, mozzarella, parmezán

Postup

Najskôr si urobíme cesto tak, že do misy nasypeme múku, pridáme sušené droždie, štipku soli, 1 PL olivového oleja a 150 ml vody. Necháme cca 30 minút vykysnúť. Cesto ktoré vám vznikne nevyzerá práve lákavo a nepracuje sa s ním najlepšie, ale po upečení je vážne výborné. Ja si vždy dám na plech papier na pečenie (keďže nemám teflónový plech) a na ten papier v podstate rozotriem toto cesto v čo najtenšej vrstve. Rajčinový pretlak si zarobím s pretlačeným cesnakom, soľou, čiernym korením a bazalkou a natriem na cesto. Na to poukladám plátky šunky (ja dávam morčaciu alebo kuraciu), nakrájanú cuketu a nakrájané šampiňóny. Pečiem vo vyhriatej rúre na cca 230 stupňov asi 15 – 20 minút (ak vám cuketa pustí vodu, pečte kým sa voda neodparí). Nakoniec posypem nastrúhanou mozzarellou a parmezánom a dám ešte do rúry tak na 5 minút. Hotovo 🙂 Navrch si samozrejme môžete dať to, čo máte radi, ale táto kombinácia je naozaj veľmi chutná. Možno to nie je pizza ako z pravej talianskej pizzerie, ale toto cesto bolo najlepšie aké som doteraz skúsila a táto pizza naozaj každému chutila. Prajem dobrú chuť 🙂

 

Ak sa ti článok páči, napíš komentár alebo ho podpor zdielaním:

komentárov

SHARE
Previous articleTréning – HIIT spaľovač tukov (35 min)
Next articlePiknik pri Dunaji
Mirka
Volám sa Mirka, som mamina dvoch detičiek a som spoluzakladateľka familyzone.sk. Okrem písania článkov a príspevkov pre fanúšikov našich stránok, rada vyrábam rôzne handmade vecičky ako magnetky, hračky a počas týchto chladných večerov sa venujem najmä háčkovaniu. Tvorenie sa stalo súčasťou môjho života a som šťastná keď vidím, ako mi pod rukami rastie ďalší nový kúsok :)