Naše milované dievčatko oslávilo 6. narodeniny. Ako každý rok, opäť som jej tortu pripravovala doma. Zadanie znelo – nie marcipán, ale torta poliata čokoládou, ľubovolný dizajn. A tak som sa pokúsila. Musím sa priznať, že tento rok som ju robila v noci, úplne na poslednú chvíľu a tak sa nie celkom podarila. Ale hlavné je, že potešila, aj chutila ;o)

Ak by ste náhodou mali záujem o recept, robila som ju nasledovne.

Čo budete potrebovať

Na orechový korpus: 4 vajcia, 250 g cukru, 200 g polohrubej múky, 100 g vlašských orechov, 1/2 prášku do pečiva, 10 PL horúcej vody

Na krém: 2 šľahačkové smotany, 2-3 tyčinky ľadový gaštan, alebo kinder tyčinky, bielu čokoládu a pod., môžete dať aj stužovač, ak chcete krém tuhší

Postup

Ako prvé si pripravíme krém, pretože ho musíme nechať vychladnúť cca 12 hodín. Smotany dáme variť do hrnca a už počas zohrievania pridáme ľadové gaštany (alebo inú čokoládu) a za stáleho miešania necháme chvíľu vrieť. Potom treba túto hmotu nechať chladnúť do druhého dňa – minimálne 12 hodín v chlade! Na druhý deň vyšľaháme do tuha. Originálny recept na krém nájdete tu: http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=7420

Korpus si pripravíme nasledovne. Źĺtky vymiešame s cukrom, pridáme horúcu vodu a orechy. Všetko spolu rozmiešame a následne pridáme múku, v ktorej sme si rozmiešali prášok do pečiva. Nakoniec pridáme sneh, ktorý sme si vyšľahali z bielok a zľahka cesto premiešame. Ak budete robiť takéto koníky, treba si cesto pripraviť z dvojitej dávky. Potom cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Pečieme vo vyhriatej rúre na cca 180 stupňov asi 35-40 minút.

Po vychladnutí si pomocou papierovej šablóny vyrežeme hlavy dvoch koníkov. Ja som si šablónu vystrihla z obrázku, ktorý som si vytlačila z internetu. Následne korpus prerežeme napol a môžeme začať plniť. Ja som pod krém ešte na korpus natrela jemnú vrstvu jahodového džemu a navrstvila jahody (použila som mrazené). Na to som natrela krém. Koníka som potom dotvarovala pomocou punčoviny, ktorú som si vytvorila z odrezkov z korpusu, džemu a malého množstva krému. Pozor, punčovina by nemala byť príliš riedka, ani príliš suchá. Vytvarovaného koníka som poliala čokoládovou polevou a dozdobila. To som už od únavy sotva videla ;o) Určite odporúčam nájsť si dostatok času a nerobiť tortu na poslednú chvíľu ako ja.

Ako môžete vidieť na obrázku, robila som dve hlavy koníkov. Na druhú hlavu som použila bielu čokoládu. Prajem dobrú chuť a nech sa vám torta podarí :o)